გაფუებული ცომისგან გამომცხვარ პურს,
სწორედ ისეთს, როგოსაც ჩვენ დღეს მივირთმევთ, 5000წლის წინათ აცხობდნენ და მიცვალებულებს
სამარებში ატანდნენ.
ეგვიპტელები პურს საკმაოდ დიდი რაიდენობით
მიირთმევდნენ. მას აიშს ეძახდნენ. აიში წვრილად დაფულ ხორბალში ამოვლებული კვერია,
მას ბალადიერსაც ეძახიან. სხვადასხვა შიგთავსით აცხობენ. მას შუაზე ტეხენ და საწებელში
ავლებენ. პური აქ კოვზის ფუნქციასაც ასრულებს.

ფარაონ რამზე მეოთხეს თვალბუდეში ხახვის
ბოლქვები აღნოუჩინეს. მათ მიაჩნდათ, რომ ხახვს მაგიური ძალა ჰქონდა, მიცვალებულს სულს
შთაბერავდა, აგრეთვე ადამიანის ყოფის სიმწარესა და სიტკბოებასაც გამოხატავდა.
პურს ძველი ეგვიპტელები იმისთვის აცხობდნენ რომ მიცვალებულებისთვის ჩაეტანებინათ სამარეში?
ОтветитьУдалить